Afbeelding

Bleistarte-biljarters zijn na succesvol seizoen nog lang niet klaar

Sport

ZWARTSLUIS - Het libreteam van De Bleistarte is na een 44-28 zege op De Boerhoorn 2 winnaar geworden van poule 3 in de R3 klasse. De dagcompetitie libre bestaat uit drie poules. De poulewinnaars en de beste nummer twee gaan spelen in de finale dagcompetitie libre om het teamkampioenschap van district Zwolle en Omstreken, seizoen 2023-2024. 

Het team van de Bleistarte bestaat uit vijf spelers namelijk; H. de Graaf, T. Kost, J. Meijer, B. Lassche en reservespeler A. Mooiweer. De finale is op dinsdag 23 april bij biljartvereniging De Ghesellen in Emmeloord.

In de Avond competitie C1 klasse libre klein speelde De Bleistarte met 25-25 gelijk bij Auto Veld Steenwijk. Genoeg voor een tweede plaats in de C1 klasse. De Bleistarte 1 heeft zich hiermee geplaatst voor de gewestelijke tussenronde. Het team, bestaande uit de spelers J. Jansen, J. v/d Berg,

H. de Graaf, J. Westrik en A. Mooiweer, speelt tegen een team uit district Noord Oost Overijssel en een team uit district Friesland. De gewestelijke tussenronde wordt gespeeld op zaterdag 25 mei bij biljartvereniging De Phoenix in Coevorden.

Tenslotte eindigde De Bleistarte ook als tweede in de Avondcompetitie B2 klasse driebanden klein. De laatste wedstrijd was een eenvoudige 36-19 overwinning op HBC. Het team met H. de Graaf, T. Kost, R. Boezen en reservespeler J. Westrik, heeft zich hiermee geplaatst voor de gewestelijke tussenronde en speelt tegen een team uit district Noord Oost Overijssel en een team uit district Friesland. De gewestelijke tussenronde is op zaterdag 25 mei bij biljartvereniging Mans Genoeg in Mariƫnberg.