Basisscholen vieren gezamenlijk Koningsspelen

Partnerbijdrages

ZWARTSLUIS ? De twee basisscholen in Zwartsluis hebben afgelopen vrijdag 24 april gezamenlijk een naar eigen zeggen ?geweldige Koningssportdag' beleefd.

?De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs. De eerste Koningsspelen zijn in 2013 georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander?, lichtte de organisatie toe. De Koningssportdag is sindsdien een jaarlijks terugkerend evenement. Meer dan een miljoen basisschoolkinderen deden dit jaar mee aan deze feestelijke sportdag.

Basisscholen Aremberg en De Wijngaard staken samen de handen uit de mouwen bij de organisatie van de Koningsspelen 2015. Dankzij de medewerking van vele sportverenigingen, bedrijven en vrijwilligers, werd het voor alle leerlingen een onvergetelijke dag.

?De Koningsspelen Zwartsluis werden geopend door wethouder Dick Visserman van de gemeente Zwartewaterland, samen met twee spelers van Sportvereniging Desz Visserman wenste iedereen een sportieve en feestelijke dag toe Vervolgens werden er enorme ballen door de ruim 450 leerlingen van beide scholen doorgegeven aan elkaar, waarmee de opening een feit was.?

?Hierna splitsten de kinderen zich op in verschillende groepen voor diverse sportactiviteiten. Zo gingen alle kleuters van beide scholen naar De Wijngaard voor allerlei prinsen- en prinsessenspelletjes. Er werd bijvoorbeeld ?Koning zonder kroon' gespeeld, waarbij de kinderen geblinddoekt een kroon van papier op de juiste plaats mochten plaatsen. Verder konden de kleuters kloslopen en een parcours afleggen met appeltjes van Oranje. Ook was er koninklijk vervoer met kruiwagens. De kleuters genoten zichtbaar tijdens de verschillende spelletjes.?

?De leerlingen van de groepen 3 en 4 bleven op het plein van de Arembergschool voor een spelletjes- circuit. Er werd onder andere gehinkeld, geknikkerd en enthousiast over elastieken gesprongen. Vooral de spellen ?Eieren' en ?Anna Maria koekoek' vielen bij de kinderen in de smaak.?

?Alle leerlingen van de bovenbouw namen deel aan verschillende sportclinics die gegeven werden op Sportpark Cingellanden. Zo gaven trainers van Desz een voetbalclinic, werd er les gegeven door Tennisvereniging LTVZ en werd er fanatiek gevolleybald onder leiding van een trainer van Volleybalvereniging Pegasus. Ook konden leerlingen een leerzame workshop ?Eerste Hulp' volgen, verzorgd door het Rode Kruis.?

Na afloop van de sportactiviteiten, gingen alle leerlingen terug naar hun eigen klas voor de zogenaamde Koningslunch. Er werd genoten van een feestelijke Oranje-lunch ter afsluiting van de Spelen. ?Door de geweldige samenwerking van sportverenigingen, bedrijven, leerlingen, leerkrachten en ouders, was onze gezamenlijke Koningsspelendag een zeer geslaagde, sportieve en feestelijke dag?, aldus directeuren Aart Holtman en Rita Montizaan.