Eenkhoorn pakt Nederlandse titel

Partnerbijdrages

DEN HAAG - In zijn laatste jaar als jeugdwielrenner is het Pascal Eenkhoorn gelukt om de Nederlandse titel te pakken. De Genemuidenaar pakte de winst bij het NK Jeugd Wielrennen in de sprint.

Bij deze koers waren er enkele ontsnappingen, maar steeds werden de vluchters teruggepakt. Drie ronden voor het einde waagde Eenkhoorn een poging, maar ook zijn vlucht liep uiteindelijk op niets uit. Vervolgens moest Eenkhoorn vertrouwen op zijn sprint. Net voor de laatste bocht, op ruim 200 meter voor de finish, pakte Eekhoorn de kop en stond die niet meer af. De zege was zo nipt dat Eenkhoorn dacht dat een ander had gewonnen. Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn, zodat Eekhoorn zich voor het eerst Nederlands kampioen op de weg mag noemen.

Tamara van der Horst van Wielervereniging Noord-Westhoek eindigde als tweede op het NK jeugd wielrennen. Ze leek op weg naar de zege, maar in de massasprint werd ze net nog voorbij gereden. De tweede plaats was haar vierde podiumplaats op een NK. Dennis van der Horst was een van de favorieten voor de NK-titel in de categorie 6. Samen met een medevluchter had hij hele goede papieren, maar een schroef op de weg fungeerde als spelbreker. Van der Horst reed lek en moest de strijd staken. Patrick Coster sprint in deze categorie in het peloton naar een achtste plaats.