Plantenactie levert 2.000 euro op

Partnerbijdrages

HASSELT - De plantenactie voor Limanowa, die donderdag en vrijdag in Hasselt is gehouden, heeft 2.000 euro opgeleverd.

De plantenactie werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. De verkoopdag op donderdag werd afgesloten met een fikse regen- en donderbui. Vrijdagavond was een zonnige avond waarop tot het donker plantjes verkocht konden worden.

"Dat de verkoop zo goed liep is natuurlijk mede te danken aan de vele vrijwilligers die ook dit jaar weer hun ondersteuning gaven door de planten huis-aan-huis te verkopen", laat de organisatie weten. "Er reden auto's met aanhangers en met planten in de kofferbak. De twee trekkers met planten en jongelui erop trokken ook veel bekijks. ?Daarbij maakte de vele positieve reacties van de Hasselter bevolking de avond helemaal compleet."

De opbrengst van de Geraniums, Begonia's, Petunia's, Lobelia's en Bacopa's komt dit jaar ten goede aan 'Stichting Hulp Aan Limanowa'. De Stichting die volledig afhankelijk is van giften is opgericht om ongeveer 45 gezinnen in Limanowa in Polen te ondersteunen in hun primaire levensbehoeften.

Twee maal per jaar, in de week van Hemelvaartsdag en rond de herfstvakantie, organiseren ze transporten met goederen naar Limanowa.