Harm Hoeve geeft kerstconcert in Grote Kerk

Partnerbijdrages

HASSELT - Harm Hoeve geeft zaterdag 10 december het jaarlijkse kerstconcert op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt. De avond begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Het programma bestaat uit diverse fantasie over geliefde en bekende kerstliederen. Van Willem Hendrik Zwart wordt een inventieve compositie over 'Nu zijt wellekome' gespeeld. Muziek van Klaas Jan Mulder is te beluisteren in zijn bewerking over 'Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen'. De Duitse organist Lehrndorfer schreef een concerto in Vivaldi-stijl over het lied 'Wie schön leuchtet der Morgenstern'.

Hoeve laat ook bewerkingen horen van een aantal Christmas Carols als 'God rest you, merry gentlemen' en 'Good King Wenceslas'. In het programma is driemaal samenzang opgenomen.

De toegang kost 7 euro. Kinderen betalen 3,50 euro. Op zaterdag 7 januari is Hoeve ook in Hasselt te beluisteren. Hij geeft dan het traditionele nieuwjaarsconcert met verzoeknummers. Verzoeknummers voor dit concert zijn op te geven via info@harmhoeve.nl