Verkeersexamen Zwartsluis

Partnerbijdrages

ZWARTSLUIS - In Zwartsluis werd donderdag 19 April het landelijk verkeersexamen gehouden. In totaal namen 61 leerlingen van groep 7 van de basisscholen De Wijngaard en de Arembergschool deel aan het examen. De organisatie was in handen van  de afdeling Zwartsluis van Veilig Verkeer Nederland en de verkeersouders van de scholen.


De kinderen werden s'morgens getoetst op hun theoretische kennis. De resultaten waren dit jaar waren volgens de organisatie 'nogal wisselend'. Vijf deelnemers mochten het door een herkansing alsnog proberen, wat lukte. s'Middags legden alle kinderen op de fiets, een route af, waarbij de postende (groot)ouders kritisch toekeken.


Wethouder Wolbert Meijer hield de kinderen voor dat ze het geleerde ook in praktijk moeten brengen, en dat net als met het halen van een rijbewijs, 'het leren nu pas begint'. Ook haalde de wethouder enkele situaties aan waar 'goed uitgekeken moet worden', wat betreft voorrang verlenen.


Twee kinderen beheersten de theorie foutloos. Zeven kinderen beheersten het praktische gedeelte foutloos. Als beste uit het examen kwam Femke Bakker van de Arembergschool naar voren, met maar een fout met het fietsen. Van wethouder Meijer kreeg zij een door rijwielhandel Maandag beschikbaar gesteld fietscomputer.