Openstelling Windmolenpark en groenrecycling in Rouveen

Partnerbijdrages

ROUVEEN - Windmolenpark en groenrecycling Rouveen is zaterdag 11 juni tussen 11.00 en 16.00 uur, tijdens de themaweek 'Natuurlijk Duurzaam', opengesteld voor publiek.

Het windmolenpark aan de Uithofsweg 2 in Rouveen is uit idealisme en op eigen initiatief van Johan Piel tot stand gekomen. "Ik was al langer bezig met energie. Door de bank ben ik met twee collega ondernemers in contact gekomen." De ondernemers bleken de neuzen in dezelfde windrichting te hebben staan, want in 2003 werd het windmolenpark gerealiseerd.

Het eerste windmolenpark in Overijssel bestaan uit drie windmolens met een vermogen van 2 MW per stuk. Piel: "We zitten op een gemiddelde beschikbaarheid van 99 procent, dat is heel hoog. Omdat Overijssel een vlak gebied is en wij hemelsbreed kort bij de randmeren zitten, draaien we net zo goed als aan de kust." De molens in Rouveen zijn 84 meter hoog en wekken voor 4.200 particuliere huishoudens stroom op.

Het groenrecycling bedrijf produceert biobrandstof uit groenafval, waarmee warmte en energie opgewekt wordt. De biobrandstof is onder andere voor agrarirs, kippen- en varkensboeren. Ook levert Johan Piel aan stadsverwarmingen, waarvan zo'n 80 procent naar het buitenland gaat.

Windmolenpark en groenrecycling Rouveen is gevestigd aan de Uithofsweg 2 in Rouveen. Zaterdag 11 juni zijn bezoekers tussen 11.00 en 16.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen bij de windmolens. Piel: "We zullen de windmolens laten draaien en wij zijn aanwezig om de belangstellenden van informatie te voorzien."