Medewerkers de Linde starten Deltion-opleiding

Partnerbijdrages

HASSELT - Drie medewerkers van de Linde in Hasselt, werklocatie van de JP van den Bent Stichting voor mensen met een (verstandelijke)beperking, starten met de START.Deltion-opleiding AKA. Een bijzondere kans voor Marloes, Joost en Frieda op een officieel diploma.Sinds december werken de drie al in het grand café en de winkel van de Linde. Hier hebben ze al veel horecaervaring opgedaan. Om deze ervaring uit te breiden en hun vakkennis te vergroten is de Linde een samenwerking aangegaan met START.Deltion, onderdeel van het Deltion College dat niveau 1-opleidingen verzorgt. De medewerkers volgen de opleiding Arbeidsmarkt Gekwalificeerd Assistent (AKA), richting horeca. Ze hoeven hiervoor niet naar school. Nanke Veerman, leermeester bij START.Deltion: “De praktijkopdrachten worden gedaan bij de Linde, onder begeleiding van de koks die leermeester zijn. Ook het theoretische deel wordt verzorgd door de Linde, met ondersteuning van START.Deltion. Je moet hierbij denken aan Nederlands, rekenen, burgerschap en vaktheorie.” Veerman reikte de medewerkers dinsdag hun studiemappen uit. “De leerlingen maken tijdens de opleiding hun eigen ‘vakboek’. Alles wat ze op het gebied van horeca leren komt daarin en ze verzamelen ook hun eigen recepten.” Ingrid Stam, locatieleider van de Linde, legt uit dat de samenwerking met Deltion voor de Line 'erg waardevol' is. "Omdat we daarmee in staat zijn onze medewerkers een kans te bieden op het behalen van een officieel diploma. In hun eigen tempo, met individuele ondersteuning afgestemd op ieders mogelijkheden, gaan we daar naar toewerken. De medewerkers zijn enorm gemotiveerd en zijn er trots op dat ze gaan starten met deze opleiding. Andere medewerkers kunnen onderdelen uit deze opleiding volgen en certificaten halen voor geleerde vaardigheden. Zo hopen we dat dit traject voor veel van onze medewerkers een stimulans is en een positieve bijdrage levert aan hun motivatie, zelfvertrouwen en ontwikkeling.”