Extra editie van 'Kom in de Kas'

Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN - Van het evenement 'Kom in de Kas' vindt zaterdag 25 juni een extra editie plaats. Deze 35e editie van het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw vindt plaats in diverse regio's door heel Nederland. Ook in de Koekoekspolder in IJsselmuiden zet een aantal groente- en slakwekers de deuren open.

De reden van deze extra editie is om juist nu de sector harde klappen krijgt als gevolg van de onterechte link aan de EHEC-bacterie, aan de consument te laten zien hoe de Nederlandse producten gekweekt worden. Nederlandse groenten en fruit zijn gezond, schoon, maar vooral ook erg lekker, is de boodschap.

Er zijn diverse presentaties rondom dit thema. Bezoekers kunnen kijken, ruiken, en proeven van de verschillende teelten en producten uit het tuinbouwgebied in IJsselmuiden. Net als voorgaande edities is er genoeg te beleven tijdens de 'Kom in de Kas'. Bij de bedrijven kunnen geïnteresseerden nadere uitleg krijgen over allerlei thema's. Speciaal voor de kinderen zijn er weer diverse springkussens.

De Nederlandse glastuinbouw is een sector die qua techniek en innovativiteit voorop loopt. Niet alleen bij de productie en groei van de gewassen, maar ook voor wat betreft hygie, het omgaan met energie, meststoffen en gewasbescherming.

Kijk voor meer informatie op www.komindekas.nl. Alle deelnemende bedrijven zijn herkenbaar aan grote ballonnen die boven de bedrijven zweven. Route wordt aangegeven. Kom bij voorkeur op de fiets, aldus de organisatie. In verband met een goede doorstroming van het verkeer en ter voorkoming van filevorming is er weer een eenrichtingsroute gemaakt.


Koekoekspolder, IJsselmuiden
Zaterdag 25 Juni 2011, 10.00 tot 16.00 uur.
Deelnemende bedrijven onder andere:
W. Limburg Tuinderij B.V., Komkommerkwekerij,
MTS. Bottenberg, Kwekerij div. slasoorten
Witlof with love, Witlofkwekerij
Peppers Unlimited B.V. Gele paprikakwekerij
Aardbeienkwekerij Richard en Annet Kalter.