Genieten van een voorjaarsbiertje tijdens derde Lentetocht in Zwartsluis

Partnerbijdrages

Opnieuw doen acht horecazaken uit Zwartsluis mee aan de Lentetocht. Vermoedelijk drinken op vrijdag 6 april weer meer dan tweehonderd deelnemers in die etablissementen een voorjaarsbiertje en genieten ze daarbij van een lekker hapje. Het is voor de derde keer dat de Lentetocht op de agenda staat, nadat in het najaar ook de derde Bokkentocht weer een succes was.

Het was zoeken naar de juiste datum, maar veel keuze was er ook niet voor de organisatie, rekent Thijs Postma van Café de Sluus snel voor. De activiteitenagenda van Zwartsluis zit de komende maanden boordevol met het Oranjefeest en de Nationale Sleepbootdagen, terwijl er ook de traditionele feestdagen zijn. En dus bleef vrijdag 6 april over. “Dat is net voordat de grote evenementen losbarsten, maar laat genoeg om mooi weer te kunnen verwachten”, zegt Postma, op een dag dat de gevoelstemperatuur nog eerder naar een stevig bockbiertje doet verlangen.

Hij merkt dat de bierdrinkers nog steeds uit een bredere regio rondom Zwartsluis komen, maar dat ook de lokale bevolking het evenement meer dan heeft ontdekt. “Zeker de Lentetocht is ook geschikt voor de pilsdrinkers. De biertjes zijn nu lichter dan in het najaar. Het mooie van dit evenement is dat je later deelnemers ziet terugkeren in de kroeg die dan om een speciaal biertje vragen. Ook als het eerst echte pilsdrinkers waren.”

Ook dit jaar maken ze weer kennis met nieuwe bieren. De bierkaart voor de Lentetocht is nog niet helemaal gereed, maar De Albatros kiest in ieder geval voor Jopen Life’s a Beach, Hotel Zwartewater voor een Brand Lentebock en De Sluus zelf voor Springtij van Texel. Het jongere broertje van Postma werkt bij de brouwerij op het Waddeneiland, waardoor de ingang bij de succesvolle brouwer vanzelfsprekend is.

Ook dit jaar vertrekt er vanaf de Handelskade weer een boot naar ’t Kraantje. De andere deelnemers die nog niet zijn genoemd zijn De Burgemeester, De Vollenhoofsche Poort, Het Notenhuys en De Blizzard.

Aanmelden via: desluus@hotmail.com