Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Interieurtips voor een moderne inrichting

Partnerbijdrages

Voordat je een modern huis inricht, is het belangrijk om een stijl te kiezen uit de vele potentiële interieurstijlen. Als je houdt van oude meubels en decoraties, is het een idee om het uiterlijk van een traditionele look aan te houden. Of, als je van neutrale kleuren en natuurlijke materialen houdt, past de organische moderne stijl misschien meer bij jou. Moderne stijlen als industrieel modern, minimalistisch modern en wit/zwart zijn erg populair. Als je eenmaal weet waar jij de voorkeur aan geeft, heb je een plek om te beginnen bij het kiezen van verf, meubels, waar je decoraties neerzet, en meer.

Kiezen voor kleuren in je nieuwe moderne inrichting

Als je het moderne kleurenschema voor je huis plant, kan het waardevol zijn om wat donkere tinten toe te voegen om de lichtere tinten die je gebruikt in evenwicht te brengen. Moderne woninginrichting is goed te combineren met donkere kleuren als zwart en donkergrijs. In andere moderne stijlen, zoals een moderne landelijke inrichting, worden vaak lichte en donkere kleuren samen gebruikt. Je kunt donkere kleuren gebruiken in je verf, planken, kasten en meubels zoals eetkamerstoelen, tafels en banken. Het is een populaire manier om een modern interieur vorm te geven: stalen deuren kopen, en dat is niet voor niets! Stalen deuren geven een moderne look een krachtige uitstraling die jaren meegaat.

Kies je thema

Natuurlijk heb je een modern thema gekozen, maar we hebben het over het ontwerpthema als geheel. Zoals we al zeiden, kun je een moderne inrichting combineren met elke andere stijl. Je kunt van een rustiek huis een modern rustiek huis maken. Als je van de landelijke stijl houdt, kun je een modern ontwerp combineren door een moderne inrichting te gebruiken. Met weinig werk kun je van een kamer in Scandinavische stijl een moderne minimalistische ruimte maken.

Eigentijds, ook wel contemporary design genoemd, is een soort inrichtingsstijl die de laatste jaren ook erg populair is. Mensen verwarren het vaak met modern omdat het een strakke uitstraling heeft met rechte lijnen. Je kunt er heldere, zachte of neutrale kleuren in gebruiken. De stijl van dit design is altijd in beweging, wat anders is dan modern design. Het richt zich op ontwerpen en trends van het heden. Wat vandaag eigentijds design definieert, definieert het in de toekomst misschien niet meer.

Bohemian design, iets voor jou?

De stijl van de Bohemian inrichting is helder en kleurrijk. Rood, geel en blauw worden gebruikt als hoofdkleuren, en roze, dieppaars en oranje als accenten. Ook al zijn er geen keiharde regels voor deze stijl, er zijn wel enkele algemene dingen die je kunt doen om de Bohemian vibes in je interieur op te nemen. Het gebruiken van verschillende soorten patronen, verlichting en felle kleuren helpt om de look meteen te krijgen. Misschien is een Bohemian look juist helemaal niet aan jou besteed, en kies je voor een vintage inrichting bij jou thuis?

Kies je daarentegen voor een landelijke look?

De landelijke look is een stijl die zich richt op het gebruik van natuurlijke materialen en ouderwetse dingen om een omgeving te maken die lijkt op een boerderij. Accessoires als rieten manden, houten pallets, en wit porselein worden vaak gebruikt.

Kiezen van het juiste kleurenschema blijft een grote rol spelen

Neutrale kleuren worden vaak gebruikt in moderne huisinrichting om het functioneler te laten aanvoelen. Je kunt de muren en de meeste meubels zwart, wit, grijs of beige schilderen. Je kunt zelfs andere mooie kleuren toevoegen aan je woninginrichting om de eentonigheid van deze kleuren te doorbreken.

Je kunt meubels gebruiken met gedempte kleuren op de bekleding, maar voeg zeker wat kleur toe met kussens in fellere tinten. Je kunt ook kiezen voor gedurfde geometrische prints en patronen, misschien wat textuur toevoegen. Ook pastelkleuren op natuurlijke materialen zien er geweldig uit op meubels en andere woondecoraties in moderne huizen.