Afbeelding

Sail Kampen 2024 alleen mogelijk dankzij inzet vrijwilligers

Partnerbijdrages

(door Leo Polhuijs)
KAMPEN - Rondom Pasen volgend jaar wordt Sail Kampen 2024 gehouden. De zevende editie van het groots opgezette nautische evenement kan alleen maar worden voorbereid en uitgevoerd met de inzet van de vele vrijwilligers.

Voorzitter Frans van der Kolk van Stichting Sail Kampen 2024 vertelt: “Afgaande op de ervaringen tijdens voorgaand edities zijn er tijdens het evenement wel zo’n tweeduizend vrijwilligers actief. Allemaal Kampenaren die zich bij hun stad betrokken voelen en zich er actief voor willen inzetten.” Het bestuur van de stichting bestaat uit twaalf personen. Om de vrijwilligersinzet goed te kunnen coördineren en faciliteren, is een speciaal bestuurslid aangesteld in de persoon van Marino van der Starre.
Vrijwilligers zijn nodig voor het in goede banen leiden van de meest uiteenlopende zaken. Van der Kolk: “Het kan gaan om deeltaken voor een paar uur, maar ook om aanwezigheid gedurende een hele dag of meerdere dagen. De één staat een paar uurtjes achter de bar, de ander regelt het verkeer. Er zijn ook mensen nodig om de feestlocatie op te bouwen, artiesten te begeleiden of deelnemers aan het zeemanskorenfestival de weg te wijzen en van een natje en een droogje te voorzien. Vrijwillige inzet hoeft zich niet te beperken tot individuele personen. Ook bijvoorbeeld bedrijven of verenigingen kunnen zich opgeven. Ik doe hierbij een beroep op iedereen met hart voor Kampen om zich aan te melden als vrijwilliger.”
Sail Kampen 2024 wordt gehouden van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april. Het evenement speelt zich af in de binnenstad met de nadruk op de grote feesttent op het Van Heutszplein. Naast de komst van vele schepen is er vooral veel muziek. Er worden zo’n 250.000 bezoekers verwacht uit binnen- en buitenland.
Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op vrijwilligers@sailkampen.nl.

Dit is een partnerbijdrage van Stichting Sail Kampen.

Nick de Vries