Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zwemmen in je eigen tuin? Geniet de voordelen van een opzetzwembad

Partnerbijdrages

Wordt het deze zomer weer een peperduur zwemabonnement, of kies je voor de mogelijkheid om in je eigen tuin te spelebaden, zoals Kees van Kooten het ooit noemde toen hij zelf een opzetzwembad aanschafte. Voor kinderen is een eigen opzetzwembad een eindeloos zomerfeest, omdat ze zich wanneer dan ook in hun zwemoutfit kunnen hijsen. En als ouder profiteer je ook van de nodige verkoeling. 

Oogje in het zeil tijdens het zwemmen

In een openbaar zwembad kan het onoverzichtelijk druk zijn. Hoewel er wel toezicht is, hou je als ouder liever - instinctief - zelf een oogje in het zeil. In je eigen tuin, op het terras met direct zicht op het opzetzwembad waarin de kids tekeergaan, is dat een stuk makkelijker. Je kunt zelfs je laptop buiten zetten en nog wat werk verrichten. Dat zijn toch luxe en zomerse taferelen.

 Snel en makkelijk op te zetten

Zo’n opzetzwembad heb je al vanaf enkele tientjes, het ligt er maar aan wat je wensen zijn qua afmetingen. Op online warenhuis Heuts, waar je ook allerlei verwante gadgets vindt, bestel je het zwembad snel en simpel en voordat je het weet kunnen je kinderen hun zwemkleding tevoorschijn halen. Het tuinbad is namelijk makkelijk op te zetten. Wil je het duurzaam vullen? Ga dan eens op zoek naar een watertank waarin je regenwater opvangt. 

Meer jaren zwemplezier

Het opzetzwembad is net zo eenvoudig te demonteren en op te bergen. Vanzelfsprekend hou je het zeil schoon en vrij van vocht: gebruik hiervoor talkpoeder zodra je het geheel in de herfst in de schuur parkeert. Zo heb je de volgende zomer ook weer plezier van je eigen zwembad.

Gratis consumpties binnen handbereik

Over consumpties gesproken. Even een ijsje of snack halen bij de kiosk: leuk, maar je schrikt je een zonnehoedje van de prijzen die ze daar hanteren. En dat terwijl diezelfde lekkernijen voor een habbekrats in je vriezer liggen. Je mijdt met het eigen opzetzwembad dus allerlei kosten naast die van entree of een abonnement. 

Zelf ook een frisse duik nemen na het (thuis)werken

Als de kinderen op bed liggen, zoek je op warme avonden misschien zelf nog even wat verkoeling. Of je gaat er gezellig direct na het (thuis)werken bij zitten. Je profiteert dus mee van de luxe, dat heb je wel verdiend na een hele dag werken. Menig opzetzwembad biedt overigens genoeg ruimte om een heuse poolparty in je tuin te organiseren. Nodig vrienden uit, zet consumpties klaar en maak er een heerlijke avond van!