Afbeelding
Foto: eigen foto

Willem Beuzenberg doet met vierde plek goede zaken

Sport

GENEMUIDEN – Motorcoureur Willem Beuzenberg eindigde zondag als vierde tijdens een race in Harfsen. Dat was de één-na-laatste competitiewedstrijd van de DMX Midden. 

In de tijdstraining reden de achttien aanwezige rijders snel. Willem kon het ritme nog niet vinden en kon niet goed aanzetten om een goede tijd neer te zetten en moest genoegen nemen met een vijfde plek. In de eerste manche draaide Willem als tweede de eerste bocht in, maar hij moest vrij snel opschuiven naar een derde plek. Dit hield hij vol tot de laatste ronde waar hij een inschattingsfout maakte op de dubbel. Hierdoor kwam hij te vallen en kwam hij toch nog als zesde over de finish.

In de tweede manche pakte Willem kopstart en draaide als eerste de bocht in. Bij de dubbel sloeg de twijfel toe en reed hij als derde het bos in. Willem wist het tempo goed te volgen van de nummers 1 en 2 en wist hier, onder toe gejuich van opa en oma, als derde over de finish te komen.

Hiermee pakte hij de vierde plek in het dagklassement. Hierdoor loopt hij verder uit op de nummer 4 en staat hij nog dertien punten achter op de nummer 2 in het overallklassement. Volgende week is de laatste wedstrijd in Heerde.