Afbeelding

Met jaarlijkse clubkampioenschappen sluiten de Sluziger tennissers het seizoen bijna af

ZWARTSLUIS - Met de gespeelde clubkampioenschappen bij de tennisvereniging LTVZ uit Zwartsluis loopt het huidige tennisseizoen zo langzamerhand ten einde. De kampioenschappen die in vier categorieën afgewerkt werden leverden fraaie wedstrijden op. Miranda van Es mocht zich uiteindelijk in twee categorieën tot clubkampioen huldigen. In de damesdubbel werd ze eerste. Samen met Marie José Ellen werd ze ookeerste in de categorie damesdubbel.

Hoelang er nog gespeeld kan worden op de gravel tennisbanen in Zwartsluis dit seizoen is afhankelijk van de temperatuur. Wanneer de temperatuur onder de nul graden komt dan zit het seizoen erop. Om een plotseling einde van het seizoen zonder huldigingen voor te zijn werd er voor gekozen om alvast over te gaan tot de diverse huldigingen van de diverse kampioenen op de finale avond van de clubkampioenschappen 2023. Jeroen Scheffer pakte de eerste prijs in de categorie heren enkel. Van de acht deelnemers stapte hij uiteindelijk als clubkampioen van de baan. In de categorie herendubbel werden Daan Eggink en Jan Wiegers de winnaars.

Naast de huldiging van deze clubkampioenen werd ook het behaalde kampioenschap in de competitie van het 2e mix team van LTVZ gevierd. Het team dat vrijdagavond speelt en uitkwam in de 4e klasse speelde in deze competitie hun laatste wedstrijd tegen directe concurrent Stadshagen gelijk. Na dit resultaat moesten de tijdens het gehele seizoen gewonnen games opgeteld worden om te kunnen bepalen dat de Sluzigers uiteindelijk tot kampioen gekroond konden worden. Het team bestaat uit Paulien Webers-Scheffer, Marike Dijkstra, Andrea van Dijk, Jeroen Scheffer, Gert van der Stouwe en Jan Wiegers. Het 1e mixteam van LTVZ werd tweede in de 2e klasse in de vrijdag competitie. Het speelde gelijk tegen de uiteindelijk winnaar TVZ 750. Zwartsluis speelde later nog een keer gelijk tegen HH Combi. TVZ 750 verloor geen punten meer en werd daardoor kampioen in die klasse.

Het 1e damesteam van LTVZ eindigde in de 4e klasse in de vrijdag competitie op een derde plek. Hoewel er slechts een keer werd verloren in de thuiswedstrijd tegen SVGSE deden de drie gelijke spelen tegen Meppel, ‘t Wold en Tivoli de ploeg uiteindelijk de das om.