Afbeelding
Foto: Corne Schaart

Nieborg nog steeds in de race voor scheidsrechterspijs

Sport

ZWARTSLUIS – Henk Nieborg is een van de vier amateurscheidsrechters uit Overijssel die kans maken op de titel ‘landelijke amateurscheidsrechter van het jaar’. De Sluziger arbiter kreeg de afgelopen weken veel online stemmen.

Op 6 januari hoort hij in Zeist of hij een jaar lang de eretitel mag dragen. Dan is de Dag van de FairPlay. Tot die tijd komen waarnemers van de KNVB de kandidaten langs de lijn beoordelen op kunde en vaardigheden op het gebied van fairplay.

De finalisten worden op 6 januari aan de tand gevoeld door de vakjury bestaande uit Franca Overtoom (assistent-scheidsrechter betaald voetbal), Bas Nijhuis (scheidsrechter betaald voetbal), Marc van Erven (CEO ARAG Nederland) en Sjoerd Mossou (voetbaljournalist, columnist en schrijver). Zij kiezen de winnaars uit de categorie KNVB- scheidsrechter, verenigingsscheidsrechter en talent van het jaar.

Jurylid en scheidsrechter Bas Nijhuis: “Met deze verkiezing vragen wij aandacht voor amateurscheidsrechters en het belang van FairPlay op de Nederlandse voetbalvelden. Op de Dag van de FairPlay komt dit alles samen. Wij zetten én de winnaars in het zonnetje én willen het talent bij de amateurscheidsrechters naar het volgende niveau te brengen aan de hand van relevante thema’s zoals leiderschap, mentale fitheid en looplijntechnieken die tijdens deze vakinhoudelijke dag worden besproken.”

KNVB en ARAG startten begin oktober voor de tweede keer de zoektocht naar de amateurscheidsrechter van het jaar. Kijk voor alle informatie op: www.scheidsrechtervanhetjaar.nl.