Naberman kon regelmatig juichen voor DESZ.
Naberman kon regelmatig juichen voor DESZ. Foto: Henk Kuik

Naberman na acht seizoen DESZ terug naar VHK

Sport

ZWARTSLUIS – Karlo Naberman stopt na dit seizoen bij DESZ. De middenvelder keert terug bij VHK in zijn geboorteplaats Sint Jansklooster. 

Naberman heeft er ondertussen acht seizoenen op zitten in Zwartsluis. Hij maakte bij DESZ veel hoogte- en dieptepunten mee, maar volgens de club zette de ‘gedreven voetballer met een mooie traptechniek’ zich altijd voor 100 procent in. DESZ heeft dan ook begrip voor het besluit van Naberman.

Een goed gesprek met de TC van VHK en hoofdtrainer Arjen Plessen overtuigden Naberman om terug te keren naar de club uit zijn geboortedorp. Hij kon de lokroep om zijn oude liefde vanuit de Vierde Klasse weer hogerop te helpen, niet langer weerstaan. Hoewel hij daarmee op sportief gebied afscheid neemt van zijn schoonvader Pim Kaagman (hoofdtrainer DESZ) speelden privéomstandigheden juist mee in de keuze om terug te keren. Zijn vriendin Inessa (speelster van PSV) is namelijk in blijde verwachting.

De 30-jarige Naberman heeft ook een verleden bij Sportclub Genemuiden. Na vier jaar jeugdopleiding bij PEC Zwolle speelde hij vijf seizoenen in Genemuiden. Via VHK kwam hij vervolgens bij DESZ terecht.