Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Verkiezingsbijeenkomsten in bibliotheken in Genemuiden en Zwartsluis

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen slaan de Bibliotheek en ProDemos de handen ineen om een verkiezingsbijeenkomst te organiseren. Deze bijeenkomst is speciaal gericht op mensen die de politiek niet nauwlettend volgen, maar wel graag meer willen begrijpen van het politieke landschap en hun rol daarin. De bibliotheken in Genemuiden en Zwartsluis spelen gastheer voor deze leerzame avonden, waarbij de nadruk ligt op democratische betrokkenheid en participatie.

Op dinsdag 31 oktober vindt de eerste bijeenkomst plaats in de bibliotheek in Genemuiden, gevolgd door een tweede bijeenkomst in de bibliotheek in Zwartsluis op maandag 6 november. Beide bijeenkomsten worden gehouden van 19.00 tot 20.30 uur, met als doel om politiek begrip en betrokkenheid te vergroten.

“Iedereen heeft te maken met politiek. Maar er zijn mensen die geen vertrouwen hebben in de overheid of in hun eigen vermogen om invloed uit te oefenen. De Bibliotheek en ProDemos willen dat ook deze mensen het gevoel krijgen dat hun mening er mag zijn en dat je bijvoorbeeld niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat”, schrijft de bibliotheek in een persbericht over de bijeenkomsten.

Aanmelden voor deze verkiezingsbijeenkomsten kan via de bibliotheek in Genemuiden via 038-3855371 of de bibliotheek in Zwartsluis via 038-3866555. Daarnaast is online aanmelden via de website www.bibliotheekzwartewaterland.nl/agenda ook een optie. Deelname aan de bijeenkomsten is geheel gratis en iedereen is welkom om mee te doen.

Deze verkiezingsbijeenkomst is eerder deze maand al aangeboden in de bibliotheek in Hasselt. Dat wordt nu uitgebreid naar de twee andere kernen van Zwartewaterland.

Enrico Kolk