Afbeelding
Foto: Jan van Kleef

Sursum Corda uit Sint Jansklooster verzorgt ‘fijn optreden’ in de Schans

Algemeen

ZWARTSLUIS - De christelijk gemengde zangvereniging Sursum Corda uit Sint Jansklooster verzorgde op dinsdag 31 oktober ‘een fijn optreden’ in de Schans. Het was niet de eerste keer dat de koorleden daar waren. 

“Het koor komt graag naar de Schans voor een muzikale avond”, weet het bestuur van stichting De Nieuwe Schans. De bezoekers kregen een programma uitgereikt, waarop vermeld stond wat het koor zou gaan zingen. 

Er was niet alleen koorzang, maar voor de bezoekers ook gelegenheid om met enkele bekende geestelijke liederen mee te zingen.
Na de pauze werd het in het dialect geschreven ‘Kloosterlied’ gezongen. Vast op het programma staat ook een streekverhaal over Garriet Jan en Annegien of Hendrik Jan van de Beulakker. Wim van Dalen vertelde deze keer het verhaal. “De bonte belevenissen zijn vermakelijk om naar te luisteren”, zegt het bestuur.

Sursum Corda staat onder leiding van dirigent Wim Verweij, die ook de muzikale begeleiding op de piano voor zijn rekening nam. Rond negen uur werd de avond afgesloten met het samen zingen van het bekende en in de Schans geliefde lied ‘Lichtstad met uw Paar’len poorten’.

De volgende activiteit van de stichting is op woensdag 15 november. Dan komt troubadour Klaas Beens, oud-inwoner van Genemuiden en Zwartsluis, naar de Schans. Die avond begint om 19.30 uur en belangstellenden zijn van harte welkom.

Enrico Kolk