Afbeelding
Foto: Roel Huls

Sursum Corda zingt voor bewoners van de Schans

Algemeen

ZWARTSLUIS - De Christelijk Gemengde Zangvereniging Sursum Corda uit Sint Jansklooster verzorgde afgelopen week een optreden in Woonzorgcentrum de Schans.

Het koor is al vaker in De Schans geweest voor een muzikale avond. De zangvereniging vierde eerder dit jaar het jubileum van vijf leden die veertig, vijftig, zestig en zelfs zeventig jaar lid zijn. Stichtingsvoorzitter Barend Vinke feliciteerde hen in het welkomstwoord. Behalve koorzang was er voor de bewoners ook gelegenheid met enkele bekende geestelijke liederen mee te zingen. Tussentijds las Wim van Dalen een streekverhaal voor over de belevenissen van Garriet Jan en Annegien. Verder was er een declamatie. De gevarieerde muziekavond stond onder leiding van dirigent Wim Verweij, die ook de muzikale begeleiding op de piano voor zijn rekening nam. Rond negen uur werd de avond afgesloten met het samen zingen van ‘Ik zie een poort wijd open staan’.

De volgende activiteit is op donderdag 17 november. Dan komt de muziekband Las Paljas met zangeres Jeanette den Ouden uit Zwolle naar De Schans. Dat begint om 19.30 uur.

Enrico Kolk