Kinderen van Royal Kids bij Voedselbank Zwartewaterland.
Kinderen van Royal Kids bij Voedselbank Zwartewaterland. Foto: aangeleverd

Royal Kids deelt uit aan Voedselbank Zwartewaterland

Algemeen

ZWARTSLUIS - Royal Kids uit Rouveen heeft cadeaus uitgedeeld aan Voedselbank Zwartewaterland. De gift van de kinderopvang is een gevolg van het anders aanpakken van het Sinterklaasfeest dit jaar. 

Directeur Rolinda Lindeboom: “We hadden al vaker besproken dat onze kinderen elk jaar overladen worden met cadeaus: in het gezin, op school, op de opvang enzovoort. Terwijl andere kinderen in Nederland zo weinig hebben. We vonden het ook niet passen bij onze visie van omgaan met elkaar en met de wereld en onze principes voor duurzaamheid. Met de oudercommissie hebben we dit jaar besproken om het bedrag voor cadeaus dit jaar aan een goed doel te geven. De ouders waren het er meteen mee eens. We hebben gezocht naar een lokaal goed doel waarbij ook kinderen betrokken waren en kwamen bij de Voedselbank Zwartewaterland uit.” 

Aan de kinderen werd meegegeven dat het fijn is om juist te geven aan anderen. De kinderen hadden dit jaar een gezellige Sinterklaasviering met lekkers en leuke activiteiten, maar zonder cadeaus. En er heeft geen kind naar getaald. Ondertussen werd door de ouders en kinderen veel lekkers ingezameld voor de voedselbank. Sanne, Daphne en Bob gingen pepernoten bakken voor het goede doel. En Royal Kids besteedde het bedrag van de cadeaus dit jaar aan cadeautjes voor de gezinnen van de voedselbank.

Met grote dozen met cadeaus en lekkers gingen de BSO-kinderen van Royal Kids met hun begeleiders naar de Voedselbank in Zwartsluis om zelf de cadeaus daar te overhandigen. Ze kregen een rondleiding en uitleg en ook allemaal nog wat lekkers. De vrijwilligers waren blij met de komst van de kinderen en de gift.

Voedselbank Zwartewaterland levert op dit moment aan dertig gezinnen, waarbij totaal 58 kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Zonder de Voedselbank hebben deze mensen niet genoeg om van te leven. De Voedselbank werkt met vrijwilligers en is afhankelijk van giften. Royal Kids hoopt met deze actie meer mensen tot denken aan te zetten en hun steentje bij te dragen aan verminderen van armoede bij mensen om ons heen. Zelfs een kleine bijdrage kan al een verschil maken!

Meer informatie via https://zwartewaterland.voedselbankennederland.nl/

Kinderen van Royal Kids bij Voedselbank Zwartewaterland.
Kinderen van Royal Kids bij Voedselbank Zwartewaterland.