Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Aankomst Sinterklaas in Zwartewaterland

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Hasselt en Genemuiden. Een week later, op 25 november is de intocht in Zwartsluis.

Dit jaar komt de Sint op 18 november naar Hasselt. Rond 13.30 uur vaart de boot van Sinterklaas de grachten binnen. Rondom de intocht hoopt de organisatie een opvallend record te verbreken: de langste tekening voor Sinterklaas. Het is al even terug dat Hasselt het record had van de langste Pietenpolonaise. Dat record is inmiddels verbroken door Harderwijk.
Na het aanmeren en het verwelkomen van bezoekers bij de kalkovens zal Sinterklaas door het publiek richting de huifkar lopen. Terwijl Sinterklaas door het publiek heen loopt, zullen de pieten pepernoten uitdelen aan iedereen die maar pepernoten wil hebben.

Daarna vertrekt Sinterklaas naar de sporthal voor het grote Sinterklaas Feest. Daar hoopt de organisatie dat alle kinderen willen helpen om de langste tekening voor Sinterklaas te maken. De Pieten zijn er klaar voor en hopen op een tekening die de honderd meter gaat passeren.

De intocht van Zwartsluis op zaterdag 25 november 2023 is in handen van St. Nicolaas Comité Zwartsluis. Aanvang 10.30 uur. De Sinterklaas Brigade neemt de organisatie waar van de sinterklaasintocht op het Havenplein en in de Buitenhaven te Genemuiden, eveneens op 18 november 2023. Aanvang 17.30 uur.