Erik Eenkhoorn

Organisatie kijkt terug op ?geslaagd VBK'

Algemeen

GENEMUIDEN - Ruim vijfhonderd kinderen hebben uiteindelijk meegedaan aan de Vakantie Bijbel Klub (VBK), die deze week in en om de manege van de Zwartewaterruiters werd gehouden. Donderdagavond werd deze afgesloten, met een bezichtiging door belangstellenden van het gemaakte huttendorp.

De VBK, georganiseerd door het Hervormd Jeugdwerk in Genemuiden, had dit jaar als thema ?De Bouwplaats'. Daarnaast waren er vier dagthema's: de Architect, de Elektricien, de Schilder en de Timmerman. ?Er waren donderdagavond bijzonder veel mensen?, vertelt medeorganisator Bertran Stoter. ?Ik schat tussen de 1.000 en 1.200 mensen. Uiteindelijk deden ook 525 kinderen mee aan de VBK.?

De stuurgroep kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op het evenement. ?Zoals donderdagavond ook, er was veel ontmoeting", aldus Stoter. "Mensen die gezellig met elkaar praten bij het huttendorp. En hoe krijg je tegenwoordig nog vijfhonderd kinderen bij elkaar voor een activiteit? We zijn heel dankbaar.?

Ook het onderliggende doel van de VBK, het in aanraking brengen met het Evangelie van Jezus Christus, is voor de stuurgroep geslaagd. ?We komen op deze manier ook veel ouders tegen die minder betrokken zijn met de kerk?, legt Stoter uit. ?Met de VBK bereiken we hen toch. We hopen ze hiermee dat ze er toch over na gaan denken.?

Fotograaf Erik Eenkhoorn maakte een fotoreportage:

Erik Eenkhoorn

Erik Eenkhoorn

Erik Eenkhoorn

Erik Eenkhoorn

Erik Eenkhoorn

Erik Eenkhoorn

Erik Eenkhoorn

Erik Eenkhoorn

Erik Eenkhoorn