Slagerij Evert van Ingen waarschijnlijk eind augustus open

Algemeen

GENEMUIDEN - De plaatselijke Gildeslager Evert van Ingen heeft na wikken en wegen besloten om een compleet nieuwe slagerij op te zetten in het centrum van Genemuiden. De verwachting is om eind augustus al officieel te kunnen openen in het voormalige pand van Boni, onlangs Op 't Veergat gedoopt.

De V.O.F. van Ingen had al ver gevorderde plannen om te gaan verhuizen toen men enkele maanden geleden onverwacht ook het aanbod kreeg om het huidige winkelpand in de Langestraat te kopen. Echter om redenen dat voor de toekomst ook daar behoorlijk geïnvesteerd zou moeten worden, is uiteindelijk de knoop doorgehakt en gekozen voor het nieuwe winkelcentrum in de binnenstad.

Er zijn inmiddels concrete stappen gemaakt en de plannen voor de realisatie van de 'exclusieve slagerij' zijn helemaal rond. Voor de compleet nieuw aangekochte inventaris worden binnen enkele weken de werkzaamheden en voorbereidingen gestart voor de inrichting van de fonkelnieuwe Gildeslagerij. De verwachting is om eind augustus al officieel te kunnen openen. Met de intrek van de Gildeslager in het pand van voorheen de Boni krijgt het centrum van Genemuiden opnieuw er een winkel bij.

Evert en Marianne van Ingen: "Inderdaad circa twee jaar geleden hebben wij al kenbaar gemaakt dat wij belangstelling hadden om te verhuizen naar het nieuwe winkelcentrum in de binnenstad. Immers de ingrijpende plannen van de gemeente Zwartewaterland voor een fraaie herinrichting rondom de betreffende locatie waren ook voor ons bijzonder interessant. De huidige locatie in de Langestraat, het bedrijfspand kopen en daarin voor de toekomst  gaan investeren, bleek uiteindelijk toch geen juiste keus. Wij hebben er de tijd voor genomen om ons uitvoerig door experts te laten voorlichten en te informeren. Uiteindelijk is gebleken dat een compleet nieuw slagersbedrijf op een fraaie locatie met ruime parkeermogelijkheden voor ons de beste keus is."

Op de vraag hoe het bedrijf er straks uitziet, antwoorden de twee: "Wij geven ons nieuwe bedrijf een exclusieve en zeer moderne uitstraling. Er komt een open inrichting waar het zowel in de winkel als in de werkplaats bijzonder efficiënt en zeer ordentelijk werken is. Met de nieuwe opzet kunnen wij straks ook veel gemakkelijker voldoen aan de in de afgelopen jaren gestegen vraag naar de grotere warme en koude buffetten en barbecue feesten. Kwaliteit leveren voor een concurrerende prijs staat bij ons hoog in het vaandel en dat gaan wij straks in het nieuwe slagersbedrijf gegarandeerd leveren.?