Afbeelding

Plus Auto Zwartsluis van start

Algemeen

ZWARTSLUIS ? Bij verzorgingshuis De Schans is dinsdagmiddag het startsein gegeven van het project Plus Auto Zwartsluis. Alle 75+'ers in Zwartsluis kunnen hier gebruik van maken. De Plusauto, een Mercedes Blue Efficiency, is bedoeld om 75+'ers uit Zwartsluis naar activiteiten te vervoeren.

Het officiële startsein werd gegeven door wethouder Arie Speksnijder van Zwartewaterland en Melinda Hof van Frion. Zij knipten een lintje door en maakten vervolgens een ritje door Zwartsluis.

De wethouder was zeer lovend over het project. ?Dit verhaal heeft veel indruk gemaakt. Het is een ontzettend mooi initiatief voor de maatschappij in Zwartsluis. Er is een omslag gekomen in het participatiesysteem. Er wordt meer gedaan door vrijwilligers en het bedrijfsleven. Daar is dit project een goed voorbeeld van.?

De Plus Auto Zwartsluis is een initiatief van de Werkgroep Woonservice Zwartsluis, waarin Frion, Philadelphia, Zorgboerderij Lenteheuvel, IJsselheem, Sluuspoort en Stichting Welzijn Ouderen intensief samenwerken. De auto is ter beschikking gesteld door Enexis en blijft eigendom van het energiebedrijf.

De elektrische auto biedt plaats aan twee begeleiders en twee ouderen. Met dit project wordt het voor 75+'ers gemakkelijker om bepaalde evenementen te bezoeken. De heen- en terugreis kost 3 euro. Inmiddels is er voor de maand oktober een uitgebreide activiteitenlijst opgesteld met achttien verschillende activiteiten in de regio. Werkgroep Woonservice Zwartsluis ziet de Plus Auto Zwartsluis als een tussenstap. ?We gingen voor een bus en daar gaan we nog steeds voor?, aldus ouderenwerker Monique Platel van Stichting Welzijn Ouderen. ?Met een bus kunnen we ook groepsuitjes doen. Met de nieuwe auto kan dat nog steeds niet De aanschaf van een bus kost echter veel geld. We hebben al diverse activiteiten georganiseerd. De opbrengst van de ritjes van de Plus Auto gaat ook naar de speciale rekening voor de bus.

Ouderen die een beroep willen doen op de Plus Auto Zwartsluis kunnen een plaats reserveren bij de receptie van De Schans, op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur of via email (receptie.schans@ijsselheem.nl).  De receptie is telefonisch bereikbaar via (038) 386 71 33.

 

(door Gerard Meijeringh)