Afbeelding

MTC Hasselt huldigt toerkampioenen 2015

Algemeen

HASSELT - Bij MTC Hasselt werd zaterdag de toerkampioen 2015 bekendgemaakt. Voor het tweede jaar op rij mochten Bert en Wilma ter Wee de wisselbeker in ontvangst nemen.

De wisseltrofee deelden zij sinds vorig jaar met Thomas van Dijk. Zij sloten in 2014 de toercompetitie namelijk alledrie met dezelfde score af. Maar dit jaar reed het motorrijdende echtpaar Ter Wee net wat meer punten bij elkaar. Thomas van Dijk eindigde daardoor als tweede, gevolgd door Mark Riezebos die derde werd op de ranglijst. De winnaars kregen uit handen van toercommissaris Piet Rodermond de trofeeën uitgereikt.

Ieder jaar wordt door de toercommissie van MTC Hasselt een toerkalender opgesteld. Hierop staan een aantal eigen ritten, die door de toercommissie zelf worden uitgezet. Verder staat ook jaarlijks in juni de avondvierdaagse en in juli de landelijke Skaopekuukiesrit op het programma. Daarnaast wordt deelgenomen aan toertochten van clubs in de regio. Van eind maart tot eind oktober zijn door deelname aan de ritten punten te verdienen. Degene die de meeste tochten rijdt, wordt toerkampioen.

Het clubgebouw van MTC Hasselt aan de Burgemeester Malcorpslaan is iedere donderdagavond en zaterdagmiddag geopend als ontmoetingsplaats voor de leden. Nieuwe leden zijn welkom.