Afbeelding

Voorzitter: 'Het gaat goed met Zonnebloem Hasselt'

Algemeen

HASSELT - De Hasselter afdeling van de Zonnebloem hield woensdag haar nieuwjaarsreceptie in Teeuwland. Voorzitter Renald van der Werf was 'erg gelukkig' met de opkomst van zoveel deelnemers/gasten (45) en vrijwilligers (25). Ook was er een Bingo met prijzen die ter beschikking waren gesteld door de plaatselijke middenstand.

Het gaat goed met de afdeling Hasselt, zo meldde hij. Ook in 2016 groeide zowel het aantal deelnemers/gasten als vrijwilligers. Veel vrijwilligers zijn al vanaf de oprichting, zo’n 25 jaar geleden, betrokken. Zij zijn onmisbaar gezien hun ervaring, maar gelukkig hebben zich in de loop van de afgelopen twee jaar ook 'jongere' vrijwilligers aangemeld. "Wat zeer welkom is om de afdeling Hasselt gezond te houden."

Ook in 2016 is door de afdeling Hasselt veel georganiseerd voor de deelnemers/gasten; chronisch zieken en lichamelijk gehandicapten. Van een High Tea tot een bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest, ontmoetingsmiddagen en lunchen bij de Herderin. "Heel succesvol waren de dagboottocht in regionaal verband en de een-op-een-activiteit 'terrasje pikken' door een deelnemer/gast onder begeleiding van een vrijwilliger", aldus de voorzitter. "Dat wordt zeker weer in 2017 herhaald."

De kosten voor de deelnemers/gasten konden laag blijven en de deelname was in een aantal gevallen zelfs gratis door een succesvolle lotenverkoop, donateurs maar vooral ook door de (plaatselijke) sponsoren. Van der Werf bedankte de lotenverkopers voor hun inzet en de donateurs, sponsoren en plaatselijke middenstand voor hun giften. De voorzitter sprak de wens uit dat ook in 2017 eenzelfde enthousiasme aan de dag wordt gelegd door iedereen die zich op welke wijze dan ook inzet voor de bij De Zonnebloem aangesloten lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken.

Wie meer wil weten over en/of geïnteresseerd is in de Zonnebloem Hasselt en de mogelijkheden die er zijn, hetzij als deelnemer/gast hetzij als vrijwilliger, kan deze informatie verkrijgen bij Nicolien Aalvanger, (038) 477 31 68, nicolien_aalvanger@hotmail.com of Renald van der Werf, (038) 230 14 81, revdwerf@gmail.com.