Joke Mulder

Willem Egbertsstraat krijgt een 'natuurlijke speeltuin'

Algemeen

HASSELT - De Hasselter Willem Egbertsstraat krijgt in de nabije toekomst een 'natuurlijke speeltuin'. Daarvoor kregen de initiatiefnemers woensdag een cheque van 1.000 euro overhandigd door Sportservice Overijssel. Ook Wetland Wonen had al een bijdrage geleverd.

De vereniging Speeltuin WE had meegedaan aan een prijsvraag die was uitgeschreven door NUZON (voorheen Jantje Beton). Lifestile-adviseur Jaqueline Volker heeft veel tijd besteed aan het maken van een ontwerptekening voor de speeltuin. Daarmee heeft zij de vereniging gesponsord.

Het idee is dat een natuurlijke speeltuin ontstaat met onder meer een frisbee- en jeu de boulesbaan. Daarnaast is er de wens voor een picknicktafel, een basketbalveld, een amfitheater, evenwichtsbalken, een glijbaan en een mogelijkheid voor trampolinespringen. Ook denken de initiatiefnemers aan rioolbuistunnels, een houten trap, vlinderstruikbosjes en diverse andere speelwerktuigen. "Er is nog veel werk te verzetten", weten ze. En om alle werkzaamheden uit te voeren zijn veel vrijwilligers nodig.

De gemeente Zwartewaterland dacht en denkt goed mee, laat de vereniging weten. Zij is betrokken bij het project en levert stoeptegels, zand, gereedschap en andere werktuigen. De grond blijft eigendom van de gemeente. De vereniging heeft overigens de smaak te pakken en heeft al weer meegedaan aan een volgende wedstrijd. "Maar elke bijdrage is natuurlijk welkom."