Bijeenkomst over toekomst Agnieten-terrein en mulo

Algemeen

ZWARTSLUIS - Het college van b en w en de gemeenteraad bespreken donderdag 2 februari de voortgang van de herontwikkeling van het voormalig Agnieten-terrein in Zwartsluis en de keuzes die voorliggen. De Ronde tafelbijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Zwartewaterland in Hasselt en begint om 19.30 uur.

Uit asbestonderzoek blijkt dat er een aanmerkelijke hoeveelheid asbest is aangetroffen in de gebouwen van het voormalige Agnieten College. Ook in het gedeelte van de voormalige Mulo. Hoewel behoud van dit gebouw de voorkeur heeft, ligt er nu een aantal keuzes voor met betrekking tot de herontwikkeling van het voormalig Agnieten-terrein. Deze keuzes variëren van volledige sloop tot sloop met behoud van de voormalige Mulo.

Het college heeft uitgesproken tot volledige sloop over te willen gaan maar er is geen onomkeerbaar besluit genomen. Hierover is een verkeerd beeld ontstaan. Het college wil graag de visie van de gemeenteraad in deze horen en heeft deze intentie ook in de raadsbrief aangegeven. Tijdens de Ronde tafelbijeenkomst van donderdag 2 februari 2017 is daartoe de gelegenheid.