Afbeelding

Geen koppositie, maar vierde plek voor Sportclub Genemuiden

VOLENDAM - Sportclub Genemuiden leed zaterdag een terechte 3-0 nederlaag bij RKAV Volendam. Die ploeg blijft daardoor koploper in de Derde Divisie, terwijl Genemuiden ineens vierde staat.

De groen-witten kwamen prima uit de startblokken in het vissersdorp aan het IJsselmeer. Ze wonnen veel duels, waren sterker in de lucht en bouwden een overwicht op. Toch heel veel kansen leidde dat echter niet. Beimers was na 35 minuten nog het dichtste bij met een omhaal, waarbij een andere inzet misschien meer kans had gehad. Twee minuten later scoorde RKAV Volendam uit de eerste kans plotseling de 1-0.

En daarmee namen de oranjehemden meteen het heft in handen. Na rust waren de Volendammers beter dan Genemuiden. Dat stuurde na de 2-0 in de 64e minuut Jens Jurn Streutker richting de spits, waar hij later ook nog gezelschap kreeg van Gerben Kolk. Ondanks de lengte voorin bleven echte druk en grote kansen uit.

Bart Jan Brouwer was het dichtste bij een treffer, maar dan wel in eigen doel. Hij raakte in de 89e minuut de eigen lat. Niet veel later maakte Volendam aan alle illusies definitief een einde: 3-0. Tot teleurstelling van aanvoerder Streutker. “Wij laten het in de eerste helft een beetje liggen, hoewel we weinig creëerden. Volendam heeft een goede ploeg, maar wij ook. Thuis winnen we niet voor niets met 3-1. Nu verliezen we voor het eerst dit seizoen dik. Daarom zit je hier teleurgesteld, maar goed, het is ook knap dat we als promovendus hier staan.”

Voor Streutker is de nederlaag het sein om de voorbereiding op de nacompetitie te beginnen. “Vijf punten achterstand met drie duels te gaan haal je niet meer. We willen de komende wedstrijden natuurlijk winnen, maar het draait nu om de nacompetitie.”