Nick Buitink in duel met Damian Schra.
Nick Buitink in duel met Damian Schra. Foto: Helmich Lubberts

Sportclub klimt ondanks gelijkspel een plekje

Sport

STAPHORST - Sportclub Genemuiden kwam in een zeer matige streekderby niet langs Staphorst. Ondanks de 0-0 klommen de groen-witten op de ranglijst naar plaats twee. De torenhoge ambities van IJsselmeervogels kregen op eigen veld namelijk een flinke knauw tegen HSC’21. De ploeg uit Haaksbergen won met maar liefst 0-4. RKAV Volendam won wel met 1-3 bij VVSB en blijft koploper.

“Op een echte groene mat...”, jubelt de speaker voor het duel. Groen is het veld van Staphorst zeker, maar mat is wel een heel enthousiaste benaming voor de hobbelbaan. Je zou de club bijna adviseren om eens een jaartje wat minder spelers van buiten te halen en die bezuiniging te investeren in een beter veld. Dat degradeerde zaterdag begenadigde voetballers tot beperkte vierdeklasse spelers.

Mede daardoor werd de streekderby geen moment aantrekkelijk. Combinaties bleken nauwelijks mogelijk op het veld, waardoor beide teams grossierden in balverlies en steeds vaker het leer lukraak naar voren schoten. Daaruit haalde Genemuiden overigens nog de meeste kansen. Etten kon na zeven minuten binnen schieten en ook Arend van de Wetering was dichtbij de goal, maar schoot te gehaast binnen. Staphorst zette daar niets tegenover. 

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, al bleef Genemuiden het overwicht houden. Tot veel uitgespeelde kansen leidde dat echter niet. In de slotfase nam Staphorst het heft iets meer in handen, zonder doelman Streutker ook maar een moment in verlegenheid te brengen.

En dus was Staphorst blij met een punt in de strijd tegen degradatie, terwijl het leed voor Genemuiden na het nieuws uit Spakenburg ook nog meeviel. De ploeg staat nu drie punten achter RKAV Volendam. Genemuiden moet nog uit naar het vissersdorp.