Afbeelding

Sportclub sloopt Staphorst na rust

Sport

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag het burengevecht tegen VV Staphorst met 5-1. De groen-witten konden na de rust de sloophamer vinden die ze in de eerste helft kwijtwaren. Staphorst had de controle en leidde lang met 0-1.

De gasten hadden het in die fase goed staan. Genemuiden had moeite met het goed georganiseerde Staphorst dat er soms ook gevaarlijk uit kon komen. Sportclub kwam niet verder dan wat rollertjes van Van Benthem en Martijn Eenkhoorn. Na dik twintig minuten kwam Staphorst zelfs aan de leiding. Uitgerekend voormalig Sportclub- verdediger Dirk Muis kopte uit een corner raak.

Genemuiden bleef daarna zoeken naar openingen, maar vond die ook alleen via een corner. Jens Jurn Streutker, terug na een schorsing, prikte een paar minuten voor de rust de gelijkmaker binnen. Na de thee veranderde het spel volledig. Voor een deel was dat te danken aan het inbrengen van Mike Reuvers die Martijn Eenkhoorn afwisselde. Reuvers zorgde voor meer diepgang en dreiging met zijn snelheid.

Dat leverde ook de 2-1 op. Reuvers bediende Van Benthem, die knap de 2-1 binnen kopte. Na 76 minuten maakte Reuvers zelf de 3-1. Met een prachtig schot waarin de nodige frustratie leek te zitten knalde hij Genemuiden naar een veilige marge. Daarna was het genieten voor de Genemuider fans. Magan liet zijn fenomenale schiettechniek zien en schoot de 4-1 prachtig binnen, waarna Beimers in de slotfase het overzicht behield en Reuvers zijn tweede doelpunt liet maken.

In de slotfase raakten de gemoederen nog even verhit en mocht Martin van ‘t Ende na een opstootje met rood naar de kant. Zijn collega-acteurs volgden meteen, want de scheidsrechter blies heel verstandig meteen voor het laatste fluitsignaal.

Genemuiden klimt door de zege naar de derde plek. Volgende week wacht VVSB uit Noordwijkerhout.