Afbeelding
Foto: STG Eendracht

Eendracht-skeeleraars weer naar Staphorst

Sport

GENEMUIDEN – STG DE Eendracht deed met acht rijders mee aan de vijfde van acht wedstrijden in de Stouwdamcompetitie. Die was voor de tweede keer dit seizoen in Staphorst.

Bij de meisjes pupillen 1 stonden er met Lieke van Dijk, Jasmijn Snijder, Lotte Kornet en Lynn Erdsieck vier deelneemsters aan de start. Hier deed Lieke nog het beste mee met een 8e plek in de eindrangschikking. De overige drie rijdsters eindigden in het sterke deelnemersveld respectievelijk als 15e, 26e en 28e.

Sander Voorhorst eindigde bij de 100 meter als 5e en op de marathon als 6e, met als eindresultaat een 6e plaats aan het einde van de dag. Bij de kadetten heren reed Stijn de Jong een moeizame 100 meter en eindigde daarin als 4e. Met een tweede plaats op de marathon herstelde hij zich knap, maar net niet genoeg voor een podiumplek. Hij eindigde als 4e.

Bij de Dames junioren reed Maud de Jong een knappe wedstrijd. Met een 2e plaats op de 100 meter en een 3e plaats op de marathon eiste zij het brons op. Gezien de valpartijen in de afgelopen weken kon ze tevreden terugkijken op de wedstrijd.

Als laatste kwam Harmen Last nog in actie. Ook deze keer was zijn tegenstander, Simon Wiegman uit Heerde, hem te vlug af en moest hij wederom genoegen nemen met de tweede plek. Samen deden zij na deze wedstrijd nog wel mee met de marathon voor senioren.

Op 15, 16 en 17 juni zullen Maud, Stijn en Harmen acte de présence geven op het NK Inline skaten in Heerde. De Stouwdamcompetitie wordt hervat op zaterdag 15 juli in Hattem.