Afbeelding
Foto: Eigen foto

Prima prestaties skeeleraars op eigen baan

Sport

GENEMUIDEN – De skeeleraars van STG Eendracht beleefden zaterdag een thuiswedstrijd. Aangemoedigd door veel publiek kwamen ze tot prima prestaties op de eigen baan. 

Imre van der Steeg reed bij de pupillen 2 jongens een goede wedstrijd op zijn thuisbaan en eindigde als nummer acht in het dagklassement.

Corrianne Beens deed bij de pupillen 1 meisjes gelijk met de besten mee en vindt zichzelf bovenin het klassement terug. Lieke van Dijk reed voor haar doen een ietwat teleurstellende wedstrijd en eindigde als tiende. Bij de meisjes pupillen 1 deden deze wedstrijd als extra rijdsters ook Hannah Beens, Phyline Naberman, Lara van de Berg en Emma Meesters mee. Samen met vaste rijdster Lotte Kornet was de STG De Eendracht goed vertegenwoordigd in deze categorie.

Ook bij de pupillen 1 jongens en de kadetten meisjes was er deelname vanuit Genemuiden. Sander Voorhorst en Laurien Winters konden hier echter geen potten breken, maar reden naar een voor hun prima resultaat.

Bij de kadetten jongens Timon Altena, die bij de laatste clubwedstrijd net voor Stijn de Jong eindigde, en nu net achter Stijn op de vierde plek. Hij wist wel de laatste afstand te winnen. Stijn reed een constante wedstrijd door op alle drie de afstanden als derde te eindigen. Hij kwam daarmee ook op de derde plek in het dagklassement.

Bij de junioren meisjes won Maud de Jong na een heel spannende strijd om de plaatsen 2 t/m 5 en zij mocht achter de ongenaakbare nummer 1 als tweede op het podium plaatsnemen. Harmen Last reed bij de junioren jongens ook een goede wedstrijd en eindigde achter de onverslaanbare nummer 1 als tweede in het dagklassement.

Halverwege deze Stouwdamcompetitie staan Stijn, Maud en Harmen alle drie op een tweede plaats in het klassement.