Kan Sportclub ook in Staphorst juichen?
Kan Sportclub ook in Staphorst juichen? Foto: Helmich Lubberts

Streekderby Sportclub, Olympia’28 speelt thuis

Sport

ZWARTEWATERLAND – Sportclub Genemuiden wacht na de knappe overwinning op Sparta Nijkerk de volgende zware dobber: de groen-witten spelen in Staphorst de altijd beladen streekderby.

Die ploeg bewees zichzelf en Genemuiden zaterdag een goede dienst in Volendam. Na een 2-0 achterstand kwamen de Staphorsters terug in de wedstrijd en gingen ze met een 3-3 gelijkspel terug naar huis. Naar verluid waren de Staphorsters in de tweede helft de bovenliggende partij. In Genemuiden walste Sportclub na rust over Staphorst heen. Voor de thee bleek toen ook al de kracht van Staphorst. De gelen kwamen op voorsprong, maar verloren daarna volledig de controle. Destijds miste Staphorst echter veel geblesseerde spelers. 

Zo makkelijk zal het zaterdag zeker niet gaan. Genemuiden zal met een schuin oog kijken naar de concurrenten in de titelstrijd: IJsselmeervogels krijgt HSC’21 op bezoek, Volendam gaat naar VVSB en Sparta Nijkerk ontvangt Hercules.

OLYMPIA’28

Olympia’28 moet de eenvoudige 0-4 overwinning op Steenwijker Boys een vervolg geven. Dat moet dan thuis gebeuren tegen de Friezen uit Delfstrahuizen. Aan de boorden van het Tjeukemeer ging Olympia’28 in slecht weer nog keihard onderuit. Destijds moesten de Hasselters het wel doen zonder de snelle aanvallers Willems en Snijder, die ondertussen alweer een tijdje zijn aangesloten bij de selectie. Delfstrahuizen staat zevende met slechts drie punten meer dan Olympia.

DESZ

DESZ komt zaterdag niet in actie. De ploeg heeft dit weekeinde een vrij programma. Dat biedt wellicht weer de mogelijkheid voor de nodige praatsessies. Een week later gaat DESZ op bezoek bij FC Ommen waar de ploeg thuis nog tegen gelijkspeelde. De Sluzigers zullen ook de resultaten van De Weide en Elim in de gaten houden. Dat zijn de ploegen die DESZ op de ranglijst onder zich moet zien te houden.