Behoudt Sportclub zaterdag de koppositie?
Behoudt Sportclub zaterdag de koppositie? Foto: Helmich Lubberts

Topper voor Sportclub, streekderby voor DESZ

Sport

ZWARTEWATERLAND – De voetbalcompetitie is beland in een fase vol inhaalduels en halve programma’s rondom de voorjaarsvakantie. Sportclub Genemuiden en DESZ komen zaterdag in ieder geval wel in actie.

En voor Sportclub Genemuiden betekent dat de tweede kraker van formaat op rij. Na de 0-4 zege bij Harkemase Boys komt zaterdag amateurgrootmacht IJsselmeervogels op bezoek. De Spakenburgers kwamen zaterdag niet in actie en verloren daarvoor op eigen terrein kansloos met 0-3 van RKAV Volendam. Daarmee is meteen de derde grote kanshebber op de titel genoemd. IJsselmeervogels degradeerde vorig jaar uit de Tweede Divisie. 

Met de ambities en de begroting van de Spakenburgers is het doel meteen weer terug promoveren. Eenvoudig blijkt dat niet. IJsselmeervogels speelt redelijk wisselvallig, maar draait desondanks bovenin mee. In het eerste deel van de competitie eindigde het duel tussen de Vogels en Genemuiden in 2-2. Beide ploegen hebben een lange historie qua onderlinge wedstrijden. Al in de jaren vijftig en zestig behoorden de teams tot de top van Nederland en werden veel legendarische wedstrijden gespeeld. Ook gezien de onderlinge krachtverschillen in dit seizoen lijkt de wedstrijd van zaterdag op voorhand een kraker.

Dat geldt in veel mindere mate ook voor FC Meppel-DESZ. Beide ploegen degradeerden afgelopen zomer naar de derde klasse. Meppel draait daarin bovenin mee, maar sinds de winterstop zit de klad er in bij de formatie van trainer Arjan Bosschaart. Zaterdag verloren de Meppelers nog met 2-1 bij streekgenoot Rouveen. Na twee wat ongelukkige nederlagen op rij kan DESZ zo langzamerhand de punten weer goed gebruiken. Met de huidige vorm van FC Meppel lijken er kansen te liggen. De wedstrijd is ook speciaal voor Robert Redder. Die stapte in de zomer over van DESZ naar FC Meppel.

Olympia’28 speelt zaterdag een oefenduel bij het Zwolse ZAC.