Afbeelding
Foto: Erik Driessen

Streekderby’s voor Sportclub en DESZ, Olympia’28 start het seizoen

Sport

ZWARTEWATERLAND – Sportclub Genemuiden maakt zich op voor de altijd belanden streekderby tegen SV Urk. Door de promotie van de groen-witten naar de Derde Divisie staat de wedstrijd na een paar jaar weer op de kalender.

Urk staat voorlopig achtste, vijf plaatsen lager dan Sportclub Genemuiden. Maar het verschil tussen beide ploegen is slechts een punt. Dat zegt vermoedelijk alles over de krachtverhoudingen in de Derde Divisie waarin iedereen van iedereen kan winnen. Urk pakte tot dusver zeven punten in de thuiswedstrijden. Afgelopen zaterdag leden de Urkers bij Volendam de eerste nederlaag van het seizoen.

DESZ gaat na de aardige wedstrijd tegen Be Quick’28 op bezoek bij ASC’62. De ploeg uit Dalfsen handhaafde zich vorig seizoen knap in de derde klasse. Dat zal nu vermoedelijk ook weer het doel zijn. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg de Vechtderby tegen Ommen met 3-1.

Olympia’28 begint zaterdag ook aan de competitie. Dat gebeurt met een thuiswedstrijd tegen Oudehaske. Voor de Hasselters is dat een van de vele onbekende tegenstanders in de noordelijke vierde klasse. Oudehaske begon de competitie zaterdag met een 2-1 nederlaag bij Sleat.