Aan de strijdlust ligt het bij Olympia '28 niet. Zaterdag speelt de ploeg tegen de Zwolsche Boys.
Aan de strijdlust ligt het bij Olympia '28 niet. Zaterdag speelt de ploeg tegen de Zwolsche Boys. Foto: Erik Driessen

Streekderby’s voor Sportclub en Olympia, DESZ tegen Hierden

Sport

ZWARTEWATERLAND – Sportclub Genemuiden ontvangt komende zaterdag op het eigen sportpark d’ Olde Veste. De Steenwijkers promoveerden dit jaar naar de vierde divisie. Daarin hebben ze het voorlopig moeilijk: uit negen wedstrijden haalde d’ Olde Veste zes punten.

Genemuiden beleeft ook bepaald nog geen florissant seizoen, maar de thuiswedstrijden zijn tot dusver niet het probleem. De groen-witten wonnen die allemaal, op het 1-1 gelijkspel tegen Berkum na. Wellicht treffen ze bij d’ Olde Veste nog een Zwartewaterlander: Tom Kisjes verkaste in de zomer van DESZ naar Steenwijk, al maakt hij daar voorlopig nauwelijks minuten in de hoofdmacht.

Twee klassen lager ontvangt DESZ op de Cingellanden Hierden. Die ploeg draait bovenin mee en bracht afgelopen weekeinde FC Horst de eerste nederlaag toe. DESZ ging hard onderuit bij Unicum, maar zag in het vertoonde spel in Lelystad toch reden tot perspectief. Dat is ook nodig, want de ploeg uit Zwartsluis is voorlopig rode lantaarndrager.

In de derde klasse zit ook Olympia ’28 in een neerwaartse spiraal. De Hasselters begonnen de competitie met twee overwinningen, maar lieten daar drie nederlagen opvolgen. Zaterdag speelde de ploeg desondanks een prima wedstrijd bij Heerde, ondanks dat de uitslag met 4-2 de andere kant opviel. Olympia ’28 ontvangt dit weekeinde Zwolsche Boys. De Zwollenaren begonnen matig aan de competitie, maar halen de laatste weken wel punten. Alle reden voor Olympia kortom om die reeks te onderbreken.