Danny Moorman van DESZ kijkt toe hoe Frank Kuurman een kopduel wint.
Danny Moorman van DESZ kijkt toe hoe Frank Kuurman een kopduel wint. Foto: Erik Driessen

Sportclub laat naar winst, DESZ en Olympia verliezen

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag met 2-1 van SDV Barneveld. De overwinning kwam uit de tenen. Velda en Popovic draaiden in de slotfase een 0-1 achterstand om. Dankzij de zege sluit Genemuiden weer aan bij de subtop.

DESZ was op eigen veld kansloos tegen koploper FC Horst. De Sluzigers keken na een minuut al tegen een achterstand aan. Daarna probeerde DESZ van alles, maar de kansen waren opnieuw buitengewoon spaarzaam. Diep in de tweede helft maakte Horst het karwei verder af: 0-3.

Ook Olympia ‘28 ging op eigen veld onderuit. De ploeg van Hans Roeland verloor met 0-2 van DVC uit Dedemsvaart. In dezelfde klasse speelde VHK knap gelijk tegen het sterke Dieze West: 2-2.