DESZ worstelt en komt niet boven in Oosterwolde.
DESZ worstelt en komt niet boven in Oosterwolde. Foto: Erik Driessen

Puntloos weekeinde voor Zwartewaterlands voetbal

ZWARTEWATERLAND - De drie voetbalclubs uit Zwartewaterland hebben een slecht weekeinde achter de rug. Sportclub Genemuiden, DESZ en Olympia ‘28 verloren alle drie hun uitwedstrijden.

Sportclub Genemuiden verloor voor de tweede keer op rij van een sterke ploeg. Na de nederlaag bij Ajax konden de groen-witten ook niet winnen bij Eemdijk. De Spakenburgers scoorden vlak voor rust de 1-0. Ondanks een flink overwicht voor Genemuiden, scoorde Eemdijk in de slotfase de 2-0. Sportclub is daardoor afgezakt naar de elfde plek, op negen punten van koploper Swift.

DESZ speelde een beroerde eerste helft tegen VSCO in Oosterwolde. De thuisploeg ging daardoor met 1-0 de rust in. Na de thee wisten de Sluzigers een groot veldoverwicht te realiseren, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet of nauwelijks. VSCO liet helemaal niets meer zien, maar ging wel met de 1-0 van het veld.

Olympia ‘28 is koploper af. Willems zetten de Hasselters tegen ASC Dalfsen al snel op voorsprong, maar in de slotfase boog ASC de achterstand om in een 2-1 overwinning. In deze derde klasse staan beide promovendi Dieze West en VHK met negen punten uit drie wedstrijden aan kop.