WVF lacht het laatste tegen DESZ: 3-2.
WVF lacht het laatste tegen DESZ: 3-2. Foto: Erik Driessen

Sportclub en Olympia winnen, DESZ geeft alles weg

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden heeft de aansluiting met de middenmoot weer gevonden. De groen-witten wonnen zaterdagmiddag betrekkelijk eenvoudig met 4-0 van Buitenpost. Rens van Benthem zorgde in de 34e minuut voor de eerste treffer. Na rust bouwden Streutker en El Kaddour (2) de voorsprong uit.

In de 2e klasse leek DESZ lang op weg naar een overwinning bij WVF. Esteie en Danny Moorman zetten de Sluzigers voor rust op 0-2. Esteie raakte na rust nog een keer de paal, maar daarna kwam WVF steeds beter in de wedstrijd. Dat leidde in twee minuten tijd tot de 2-2, waarna de scheidsrechter na de stip wees na een overtreding op Genemuidenaar Ramon Beens. Dat betekende de 3-2 voor WVF.

Olympia ‘28 ging in de 3e klasse wel buitengewoon voortvarend van start. De Hasselters wonnen met maar liefst 0-4 van Averrest. Snijder, Holthof, Holtland en Willems zorgden voor de treffers.