Afbeelding

Sportclub Genemuiden loopt averij op, DESZ wint van koploper, Olympia’28 bedwingt Rouveen

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden heeft zaterdag dure punten verloren door een nederlaag bij ASV De Dijk. DESZ deed het stukken beter en boekte thuis een knappe zege tegen koploper Gorecht. Olympia’28 kwam ook goed voor de dag en behaalde een punt tegen het koploper Rouveen.

Sportclub Genemuiden kwam slecht voor de dag bij ASV De Dijk. De ploeg kwam in de 36ste minuut op achterstand. Na rust kwam Sportclub in de 51ste minuut langszij via een treffer van Jens Jurn Streutker. Daarna was de ploeg dicht bij de 1-2. Sijmon Eenkhoorn raakte de lat. In de 78ste minuut moest Sportclub met tien man verder dan een rode kaart voor Ryan van Lente. Met een voetballer minder op het veld kreeg Sportclub Genemuiden in de 85ste minuut de 2-1 om de oren.

DESZ won knap tegen Gorecht. De Sluzigers speelden een sterke eerste helft waarin ze op een 2-0 voorsprong kwamen door treffers van Tom Kisjes en Danny Moorman. In de tweede helft kwam Gorecht terug in de wedstrijd door een eigen treffer van Herwin Talen. Mika Esteie zette vlak voor tijd de marge weer op twee. In blessuretijd kwam Gorecht nog terug tot 3-2, maar daar bleef het bij.

Olympia’28 kwam tegen Rouveen in het eerste bedrijf op achterstand. Jean-Paul Hooikammer, topscorer in de derde klasse C, was de doelpuntenmaker. Uiteindelijk sleepten de Hasselters toch nog een punt uit het vuur. Patrick Reuvekamp scoorde in de 78ste minuut de 1-1.