Afbeelding
Stockfoto

Monsterzege Sportclub Genemuiden, DESZ pakt punt op de valreep, Olympia’28 wint ruim van ESC

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden heeft zaterdag ongenadig hard uitgehaald tegen ONS Sneek. De Friezen dropen af met een 8-1 nederlaag. DESZ pakte vlak voor het laatste fluitsignaal een punt tegen Drenthina. Olympia’28 had een lekkere middag tegen ESC en won met 5-1

Sportclub Genemuiden leefde zich uit tegen ONS Sneek. Bij rust stond het al 5-1. Lars Miedema bracht Sportclub Genemuiden in de 6e minuut aan de leiding. Een minuut later bracht Gerben Visser ONS Sneek terug tot 1-1. Daarna ging het snel. Rens van Benthem en Osama Ben Kaddour scoorden ieder twee keer en bezorgden Sportclub Genemuiden zo een comfortabele ruststand.

In de tweede helft kwamen Nourdeinne Boutzamar, Sijmon Eenkhoorn en Martijn Eenkhoorn nog tot scoren. Zo was het een fijne middag voor Sportclub Genemuiden. Na afloop bleek ook nog eens dat concurrent Urk averij had opgelopen via een 2-1 nederlaag bij Flevo Boys.

Danny Moorman bezorgde DESZ toch nog een punt tegen Drenthina. Vlak voor tijd scoorde hij de 1-1. Vlak daarna floot de arbiter voor het einde.

Olympia’28 won ruim van ESC. Thijmen van den Berg (2X) en Brian Snijder zorgden voor een 3-0 ruststand in Hasselt. In de tweede helft kwam ESC terug tot 3-1. Daarna liep Olympia uit naar een 5-1 zege via Jeffrey van de Belt en Bram Haasjes.