Afbeelding
Stockfoto

Sportclub Genemuiden wint bij Berkum, DESZ geeft zege uit handen

Sport

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden blijft koploper in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer René van der Weij won met 1-3 bij Berkum. DESZ verspeelde vlak voor tijd een 1-2 voorsprong en moest genoegen nemen met een gelijkspel.

Sportclub Genemuiden maakte in de lastige uitbeurt bij Berkum een goede indruk in de eerste helft en nam afstand van de Zwolse ploeg via goals van Noureddine Boutzamar en Lars Miedema. Direct na rust zette Rens van Benthem Sportclub op 0-3. In de tweede helft zakte Sportclub Genemuiden wat weg, maar Berkum kwam niet verder dan 1-3 via een treffer van Dirk van der Meulen.

Bij DESZ liet Frank Kuurman zich zien in de subtopper tegen Bedum. Hij scoorde de openingstreffer na dik een half uur spelen. Voor rust kwam de thuisploeg langszij. In de tweede helft was Kuurman (56ste minuut) weer trefzeker. Het bleek uiteindelijk niet genoeg voor de zege. Vlak voor tijd sleepte Bedum er toch nog een gelijkspel uit.