Afbeelding

Sportclub Genemuiden terug aan kop na ruime winst op Buitenpost

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden is opnieuw lijstaanvoerder in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer René van der Weij won dinsdagavond het inhaalduel tegen Buitenpost ruim met 4-0 en passeerde daarmee RKAV Volendam op de ranglijst. Buitenpost gaf veel ruimte weg en daar maakte Sportclub Genemuiden goed gebruik van, al had de uitslag zeker nog hoger kunnen uitvallen.

Sportclub Genemuiden moest het doen zonder een belangrijke schakel achterin. Jens Jurn Streutker ontbrak wegens een knieblessure. “Zondag kreeg ik last van mijn knie. Ik weet niet hoe dat is gekomen. Deze week laat ik een scan maken. Ik wil weten of er iets aan de hand is. Als er niets ernstigs uitkomt, kan ik weer speler met behulp van wat pijnstillers”, aldus Streutker.

Na het moeizame duel tegen Noordscheschut schoot Sportclub Genemuiden uit de startblokken tegen Buitenpost. De ploeg legde er gelijk veel energie in. Dat leidde in de eerste tien minuten tot enkele gevaarlijke situaties voor het Friese doel. In de 13e minuut kreeg Sportclub Genemuiden loon naar werken. Noureddine Boutzamar stuurde Lars Miedema weg. De aanvaller ging op de keeper af het doel af, maar werd onderuit gehaald door Durk de Haan, die geen kaart kreeg voor deze overtreding. Osama Ben Kaddour benutte de toegekende strafschop.

De vroege voorsprong was voor Sportclub Genemuiden een ideaal scenario. Buitenpost moest komen en Sportclub Genemuiden kreeg ruimte om te voetballen. In de 25ste minuut breidde Sportclub Genemuiden de marge uit. Goalie Kevin van der Meulen bracht redding op een inzet van Lars Miedema, die komend seizoen bij DVS ‘33 gaat spelen. In de rebound schoot Nick Buitink fraai raak. Daarna kreeg Sportclub Genemuiden nog enkele kansen om de score uit te breiden, maar schoten van Osama Ben Kaddour, Rens van Benthen en Lars Miedema waren een prooi voor keeper Kevin van der Meulen. Achterin gaf Sportclub Genemuiden nauwelijks iets weg.

Vijf minuten na rust was Buitenpost gevaarlijk dicht bij de 2-1. Via een goede aanval werd Alexander Radenkovic vrijgespeeld. De inzet van de nummer tien van Buitenpost vloog in het zijnet. Buitenpost probeerde het wel, speelde af en toe aardig, maar Sportclub Genemuiden bleef gemakkelijk op de been. In de 59ste minuut sloeg de thuisploeg weer toe via een goede aanval. Nouredinne Boutzamar zette de aanval op, Lars Miedema zorgde voor een voorzet op maat en Nick Buitink maakte het goed af. Sportclub Genemuiden kreeg daarna genoeg kansen om te scoren. Een schot van Osama Ben Kaddour trof geen doel, Lars Miedema schoot tegen de onderkant van de lat en Ryan van Lente kopte over. De schade voor Buitenpost bleef beperkt tot nog één tegentreffer. Invaller Ingmar Lassche bereikte met een lange pass Osama Ben Kaddour. Het schot van de aanvaller werd naast getikt door keeper Van der Meulen. Uit de corner van Ben Kaddour kopte Arend van de Wetering de 4-0 tegen de touwen. Daarna verzuimde Sportclub Genemuiden om verder weg te lopen. Aan de andere kant schoof Rob Schokker in blessure de bal naast het doel.