Afbeelding

DOVO en Sportclub Genemuiden delen de punten in oefenduel

VEENENDAAL - Na het prima verlopen Marbella-uitstapje twee weken terug, was DOVO zaterdag de tweede oefentegenstander van Sportclub Genemuiden in aanloop naar de herstart van de reguliere competitie. De ploegen kwamen uit op 2-2.

Sportclub Genemuiden pakt de draad in de competitie op zaterdag 12 februari weer op met een uitduel bij NSC Nijkerk. Met derdedivisionist DOVO als tegenstander trof Sportclub Genemuiden een goede tegenstander. Sportclub Genemuiden had de handen meer dan vol aan de tegenstander uit Veenendaal.

De eerste treffer kwam op naam van DOVO. Het lukte de verdedigers van Sportclub Genemuiden niet om in de 8e minuut de bal adequaat weg te werken. Oktay Öztürk kreeg de bal voor zijn voet en met een hard schot tekende hij de 1-0 aan. Lang mocht DOVO niet van deze voorsprong genieten. Na een verre ingooi van Bart Jan Brouwer was het Jens Jurn Streutker die met zijn hoofd de bal bij Rens van Benthem bracht. Vanuit de draai raakte hij de bal en hard door het midden was de DOVO-doelman gezien.

Wat er kort daarna gebeurde had meer weg van een hanengevecht dan voetbal. Het deed de scheidsrechter besluiten om een korte afkoelingsperiode in te lassen. Het resultaat na deze afkoelingsperiode was dat de twee kemphanen, Boutzamar en Öztürk, niet meer terugkeerden.In het verder verloop van de eerste helft gebeurde er verder niet zoveel meer, beide teams probeerden er wel wat van te maken, maar dit leverde geen echte kansen op.

Na rust was het veel van hetzelfde. Sportclub Genemuiden was en bleef gretig. DOVO had hier moeite mee. Sportclub Genemuiden was het grootste gedeelte van de tweede helft de bovenliggende partij. De groen-witten wisten zelf de leiding te nemen. Een verre inworp van Bart Jan Brouwer richting de zestien was opnieuw de aanleiding tot een treffer, Jens Jurn Streutker zorgde voor chaos, waardoor de bal uiteindelijk bij Lars Miedema kwam. Deze wist zichzelf vrij te spelen en de bal in het net te schieten. Sportclub stond met 1-2 voor en dit was niet eens onverdiend te noemen.

Niet veel later was het Osama Ben Kaddour die de wedstrijd had kunnen beslissen. Zijn inzet ging  echter naast. Het slotakkoord bleek toch voor DOVO te zijn. De thuisploeg kwam toch nog langszij via een fraai afstandsschot.

Komende zaterdag oefent Sportclub Genemuiden tegen Broekster Boys. Deze ploeg komt uit in de noordelijke eerste klasse E. De oefenwedstrijd begint om 14.30 uur.