Afbeelding
Stockfoto

Vrouwen Sportclub Genemuiden blijven bovenin meedraaien

GENEMUIDEN - Het eerste vrouwenteam van Sportclub Genemuiden blijft het uitstekend doen in de tweede klasse C. Zaterdag werd met 5-2 gewonnen van FC Ommen. Het was de vijfde overwinning in de competitie van de ploeg van trainer Jan Mulder dit seizoen. Sportclub Genemuiden staat op een tweede plek.

Genemuiden kwam in de beginfase goede weg, toen Ommen de lat raakte. Daarna pakte de thuisploeg het goed op. Na twintig minuten stond Genemuiden al op een 3-0 voorsprong. Daarna vloeide de concentratie weg en gaf de bezoekers de gelegenheid om wat terug te doen: 3-1.

In de kleedkamer liet trainer Jan Mulder duidelijk weten dat het resultaat heilig was. Sportclub Genemuiden besloot om de wedstrijd zakelijk uit te spelen. Het balbezit werd gegund aan Ommen. Sportclub Genemuiden stond goed en Ommen slaagde er niet in om doorheen te voetballen.

Daarnaast was Ommen bij dreigende situaties niet doelgericht. De ploeg miste overtuiging. In de slotfase ging FC Ommen meer risico’s nemen. Daardoor ontstond er ruimte voor Sportclub Genemuiden.

Dat buitte de ploeg prima uit via een treffer. Ommen deed via een afstandsschot nog wat terug. In de laatste minuut werd de eindstand bepaald op 5-2.

Door de overwinning is Sportclub Genemuiden drie punten ingelopen op koploper Sparta Nijkerk. De lijstaanvoerder kwam niet in actie en heeft nu evenveel duels gespeeld als Sportclub Genemuiden. Sparta Nijkerk heeft twee punten meer en een wat beter doelsaldo. Sportclub boekte tot dusver vijf zeges en speelde één keer gelijk.