Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Sportclub Genemuiden wint oefenduel tegen KHC

Sport

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden speelde zaterdag een oefenduel tegen KHC. De ploeg van trainer René van der Weij won met 2-0.

Sportclub Genemuiden kwam voor de tweede keer op rij niet in actie in de competitie. Zaterdag ging er vanwege coronagevallen bij Flevo Boys een streep door het duel tegen de ploeg uit Emmeloord. 

Om ritme te kunnen blijven houden was Sportclub-trainer René van der Weij blij dat zijn ploeg kon oefenen tegen KHC. De Kamper derby tussen DOS Kampen en KHC werd vrijdag geschrapt, omdat DOS van mening was dat het de wedstrijd niet op een veilige manier kon organiseren.

Sportclub Genemuiden won het duel tegen KHC met 2-0. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Kay Velda opende met een afstandsschot de score. Jens Jurn Streutker maakte er een 2-0 van. Hij kopte raak uit een corner.

In de hoofdklasse B kwam concurrent Urk wel in actie. Urk bleef steken op 1-1 bij Berkum. Urk gaat nu alleen aan kop, maar Sportclub Genemuiden heeft dus een minder wedstrijd minder gespeeld en een punt minder. 

Gerard Meijeringh