Afbeelding
Stockfoto

Uitduels voor Sportclub Genemuiden, DESZ en Olympia’28

Sport

ZWARTEWATERLAND - Voor de drie voetbalclubs in Zwartewaterland staan er zaterdag uitduels op het programma. Sportclub Genemuiden speelt uit bij Buitenpost. DESZ reist af naar Emmen voor het duel tegen Drenthina en Olympia’28 speelt een uitwedstrijd bij ESC.

Na een vrij weekend pakt Sportclub Genemuiden zaterdag de draad weer op met een uitbeurt bij Buitenpost. De voormalige club van Sportclub-trainer René van der Weij deed het aanvankelijk prima, maar verloor de laatste drie competitieduels. Buitenpost staat na acht speelronden op tien punten. Sportclub Genemuiden heeft acht punten meer en is bezig aan een goede serie. De laatste drie duels werden ruim gewonnen.

DESZ is duidelijk nog niet op stoom. De ploeg heeft nog maar vijf punten verzameld. Afgelopen zaterdag stelde de ploeg teleur met een 1-1 gelijkspel tegen SC Elim. “We willen te graag en te snel. Dan gaat het mis. Dan lopen we onszelf voorbij”, liet DESZ-trainer Pim Kaagman weten. Drenthina boekt afgelopen zaterdag de eerste overwinning in de competitie. NEC Delfzijl werd met 0-2 verslagen. Drenthina heeft maar een punt minder dan DESZ.

Olympia’28 ging afgelopen zaterdag met geflatteerde cijfers onderuit (0-3) tegen VIOS Vaassen. Zaterdag spelen de Hasselters uit bij ESC. De ploeg uit Elburg staat met acht punten keurig in de middenmoot.

Programma
Hoofdklasse B (9e speelronde)

Buitenpost - Sportclub Genemuiden 14.30 uur

Tweede klasse J (6e speelronde)
Drenthina - DESZ 14.30 uur

Derde klasse C
ESC - Olympia’28 14.30 uur



Gerard Meijeringh