Afbeelding
Stockfoto

Zeges voor Sportclub Genemuiden en DESZ, Olympia’28 toont veerkracht

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden blijft koploper in de hoofdklasse B. De ploeg won met 1-2 bij Buitenpost. DESZ boekte de tweede uitzege van het seizoen en won bij Drenthina. Olympia’28 toonde veerkracht en boog een 3-1 achterstand om in een 3-3 gelijkspel.

Zonder groots te spelen had Sportclub Genemuiden weinig moeite met Buitenpost. Kay Velda scoorde twee keer, waarvan één keer uit een strafschop. In blessuretijd deed Buitenpost nog wat terug.

DESZ boekte een verdiende 0-2 overwinning bij Drenthina. Bij de Sluzigers maakte Tom Kisjes beide doelpunten.

Olympia’28 kwam tegen ESC nog wel op voorsprong, maar stond na een kwartier in de tweede helft op een 3-1 achterstand. De Hasselters maakten de negatieve marge ongedaan via treffers van Bram Haasjes en Jeffrey van de Belt.